Culture, food, climate: the path to sustainability
Raporty o zmianie klimatu wyraźnie pokazują, że żywność, którą jemy, jest częścią problemu, jednak wszyscy zależymy od rolnictwa – aby przetrwać i prowadzić zdrowe życie. Żywność jest również ściśle związana z kulturą i tożsamościami kulturowymi.
Radykalna zmiana naszych sposobów produkcji i konsumpcji żywności może wywołać intensywną debatę.
Jak pogodzić takie perspektywy? Jakie są możliwe drogi do zrewidowania naszego niezrównoważonego związku z produkcją i konsumpcją żywności przy jednoczesnym zachowaniu dziedzictwa kulturowego i przygotowywania jedzenia?
Zapraszamy do dołączenia do dyskusji aby dowiedzieć się więcej o wzajemnych powiązaniach klimatu, żywności i kultury z naukowcami, praktykami i ekspertami z uniwersytetów CIVICA i nie tylko.
CIVICA Alliance, do którego SGH należy od marca 2022 r., zaprasza na wykład publiczny w języku angielskim.
Wydarzenie jest bezpłatne, obowiązuje rejestracja.