Sala 212 po „zielonej” metamorfozie dzięki Deloitte

Komunikat o błędzie

Wykryto nieprawidłowe ustawienie. Proszę się skontaktować z administratorem.

3 marca 2020 r. oczom społeczności akademickiej SGH ukazały się efekty metamorfozy sali dydaktycznej 212 w budynku głównym. Dzięki współpracy z firmą Deloitte - reprezentantem Klubu Partnerów SGH

Mimo, iż sam fakt metamorfozy nie jest najistotniejszym elementem projektu realizowanego z firmą Deloitte, to nie można przejść obojętnie obok niezwykłej urody sali 212 i przykuwającej uwagę zielonej ściany. Projektując wystrój przestrzeni obydwu stronom zależało na realnym wpływie na poprawę jakości pracy i nauki w tej przestrzeni. 

Zielona ściana to nie tylko element wystroju, to swoista funkcjonalność, która ma za zadanie oczyszczać przestrzeń nie tylko z kurzu ale także z różnego rodzaju pyłków znajdujących się w powietrzu.

Drewniane stoły zostały zaprojektowane z myślą o pracy w podgrupach – bez konieczności każdorazowej reorganizacji sali.

Otwarcie nowej przestrzeni to jednak dopiero początek działań pod hasłem Connect for Impact, z którego słynie firma Deloitte. Tego samego dnia odbył się również warsztat, podczas którego poruszane były kwestie społecznej odpowiedzialności uczelni. Praca trwała w podgrupach, które tworzyli przedstawiciele firmy Deloitte, przedstawiciele SGH, studenci i absolwenci.

Niebawem podzielimy się efektami tej pracy.