Lindt & Sprüngli w Klubie Partnerów SGH

Lindt & Sprüngli w Klubie Partnerów SGH

29 czerwca 2021 r. w Klubie Partnerów SGH powitaliśmy kolejną firmę – Lindt & Sprüngli. Była to doskonała okazja do rozmów nad wspólnymi projektami dla studentów i studentek Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie.

Lindt & Sprüngli zajmuje się produkcją wyrobów cukierniczych, głównie czekolady począwszy od ziaren, aż do tabliczek. Firma obecnie znajduje się w ponad 120 krajach świata, z siedzibą główną w szwajcarskim Kilchbergu. Mimo, iż Lindt jest firma globalną, w środku pozostaje bardzo lokalną. Każde z biur, sklepów i miejsc produkcji ma swoją atmosferę, związaną z regionem, w którym się znajduje, pozostając równocześnie połączone z globalną siecią.

Podczas uroczystości, rektor SGH, prof. Piotr Wachowiak podkreślił strategiczne znaczenie współpracy z biznesem:

Współpraca z biznesem dla Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie jest bardzo istotna, stwarza nowe możliwości łączenia sił również w obszarze projektów społecznych czy prowadzenia przedmiotów.

 

Lindt i sGH

CEO firmy Lindt & Sprüngli CEE – Marko Gasser podkreślił, że podjęcie współpraca z uczelniami to ważny element ich obecnej strategii. Napływ nowego potencjału to impuls dla firmy, która intensywnie się rozwija. 

Szkoła Główna Handlowa w Warszawie od 1998 r. – w ramach Klubu Partnerów SGH – współpracuje z czołowymi przedsiębiorstwami i instytucjami, które deklarują wolę i gotowość wsparcia jej w dążeniu do wzmocnienia pozycji wiodącej uczelni biznesowo-ekonomicznej w Polsce.

W gronie partnerów SGH znajdują się największe firmy sektora finansowego, firmy branży FMCG oraz giganci rynku technologicznego.

Wszyscy członkowie Klubu, realizując swoje strategie biznesowe, współpracują z SGH w wielu obszarach, takich jak employer branding i rekrutacja, edukacja i nauka, wzmacnianie potencjału SGH oraz projekty społeczne. Nadrzędnym celem współpracy jest połączenie nauki i edukacji ze światem praktyki gospodarczej, a dzięki temu lepsze wykorzystanie posiadanych przez obie strony zasobów i możliwości.